De hier getoonde woning stond ongeveer 6 jaar te koop zonder gewenst resultaat. Er waren al 2 fotoseries gemaakt; door de makelaar icm foto's van de eigenaar en een serie door een hobby fotograaf. De derde serie heb ik kunnen maken en binnen 2 weken was de woning verkocht.

Woonkamer 01

Woonkamer 01

In een goede fotoserie, zeker bij een leegstaande woning, gaat het om het tonen van de mogelijkheden. Ook als de inrichting alleen maar uit witte muren, houten vloer en hier en daar een lamp en een keuken bestaat. In dit geval kwamen kijkers van bijna een jaar geleden opnieuw terug en kochten het pand. Maar achter hen stonden nog 4 gegadigden in de rij die het pand maar wat graag wilden kopen. Ofwel, wat foto's doen in de beleving van potentiële kopers....

Woonkamer 02

Woonkamer 02

Het vastleggen van de (natuurlijke) licht inval is enorm belangrijk in het opwekken van de interesse. Het was de meest sombere dag van juli 2015. Maar door een stuk of 8 daglichtlampen buiten beeld te gebruiken icm reflectieschermen en voorzichtig 'in te flitsen' bleef de sfeer behouden.

Woonkamer 03

Woonkamer 03

Potentiële kopers zijn op zoek naar licht, ruimte, rust en 'wat is mijn uitzicht'. Dus geen overbelichte vlekken als ramen maar uitzicht.
 

Woonkamer 04

Woonkamer 04

In de split-level bungalow ligt de keuken met eetkamer lager dan de woonkamer. Met rondom prachtig uitzicht in het bijbehorende bos.

Woonkamer 05

Woonkamer 05

Rust in de fotografie, essentieel voor het vasthouden van de aandacht van de kijker. Door de fullframe camera als een technische camera te gebruiken blijven alle lijnen recht. Geen scheve muren, geen gebogen lijnen waar deze recht behoren te zijn. De horizon volledig waterpas.

Eetkamer - keuken 01

Eetkamer - keuken 01

Alle storende elementen uit beeld. Dus geen lege verfblikjes (dus maar even buiten het zicht geplaatst), desnoods storende stopcontacten of kabels verwijderen in de beeld bewerking. Immers die vragen nu alle aandacht van de kijker waardoor de ruimte, en het uitzicht in de tuin, niet de aandacht krijgen die ze verdienen. En door gebruik te maken van een professionele camera en dito lens zijn overal de aanwezige ramen duidelijk in beeld.

Eetkamer - keuken 02

Eetkamer - keuken 02

Belangrijk voor potentieel geïnteresseerden van een woning: niet verdwalen in de fotoserie. Laat de 'overlappingen' zien. Anders is de aandacht, en dus de potentiële koper, vertrokken naar de volgende woning op Funda....

Eetkamer - keuken 03

Eetkamer - keuken 03

Ruimte, kunnen we er met voldoende mensen genieten van de maaltijd. Van sociale contacten. Waar zijn de uitgangen naar buiten? In één foto kan veel duidelijk zijn. Meer dan een plattegrond ooit kan laten zien.

Eetkamer - keuken 04

Eetkamer - keuken 04

Het beleven van binnen - buiten. De vrijheid van op deze wijze wonen, invullen van onbewust aanwezige behoeften bij de consument.

Keuken 01

Keuken 01

Een overzicht van de ruimte, de opstelling van apparatuur. Wil ik hier mijn maaltijden bereiden.

Keuken 02

Keuken 02

Keuken 03

Keuken 03

De kijker laten voelen en beleven: 'stel je voor dat je tijdens het bezig zijn in de keuken....' Dit wil toch bijna iedereen?
 

Keuken 04

Keuken 04

Keuken 05

Keuken 05

Keuken 06

Keuken 06

Entree - Hal 01

Entree - Hal 01

Wat ziet de kijker als hij de woning betreed: juist, dit!

Entree - Hal 02

Entree - Hal 02

Het doorzicht naar de ruime, en lichte woonkamer. Buiten beeld liggen 5 lampen om de ruimte te voorzien van het natuurlijke licht wat op een zonnige dag naar binnen valt.

Entree - Hal 03

Entree - Hal 03

De entreepartij.

Entree - Hal 04

Entree - Hal 04

Doorzicht door de rest van de woning, vanaf e entree richting het slaapdeel.

Gang

Gang

Zicht vanuit het slaapdeel naar de woonkamer / entree.  

Souterrain 01

Souterrain 01

Onder de woonlaag is een ruim souterrain aanwezig. Volop mogelijkheden, van slaapkamer tot werkruimte en zelfs de kans om er een heerlijk terras bij in te richten. Privé vanaf de straat ondanks dat het aan die zijde is gepositioneerd.

Souterrain 02

Souterrain 02

Slaapkamer 1-01

Slaapkamer 1-01

Een rondgang door de slaapkamer, met het uitzicht naar buiten en vaste herkenningspunten.

Slaapkamer 1-02

Slaapkamer 1-02

Slaapkamer 1-03

Slaapkamer 1-03

Slaapkamer 2-01

Slaapkamer 2-01

Een rondgang met het uitzicht door de tweede slaapkamer in de woning.

Slaapkamer 2-02

Slaapkamer 2-02

En daarnaast, hoe liggen deze ten opzichte van elkaar gepositioneerd.

Master bedroom 01

Master bedroom 01

Opnieuw, alle mogelijkheden in beeld. inclusief de ligging in de woning.

Master bedroom 02

Master bedroom 02

Master bedroom 03

Master bedroom 03

Tuin 01

Tuin 01

Tuin 02

Tuin 02

Tuin 03

Tuin 03

Tuin 04

Tuin 04

Tuin 05

Tuin 05

Tuin 06

Tuin 06

En hiermee sluit ik de impressie van deze woning af. De totale serie bestaat uit 54 beelden.