"Ervaar de meerwaarde van een gepassioneerd vastgoedfotograaf en maak het verschil in de presentatie van uw aanbod op Funda"

Jan Piet Hartman Photography heeft zich in de afgelopen jaren gespecialiseerd in het fotograferen van sferen op commerciële wijze. Immers,  de fotografie moet zich bewijsbaar 'terugverdienen' voor de opdrachtgever.

Daar ligt één van de meest onderscheidende uitgangspunten van de geleverde fotografie ten opzichte van andere fotografen.  Als 'retail-dier' met jaren verkoopervaring in leidinggevende- en beleidsfuncties begrijpen wat een consument zoekt, prikkelt en over de 'aankoop' streep trekt.

Op 22 november 2017 was 83.5 % van de in 2017 gefotografeerde panden verkocht!

Om die reden ook begrijpen dat stellingen onderbouwd moeten worden met daden en vooral resultaten. Om die reden wordt, zichtbaar op de site, bijgehouden welke huizen ook dit jaar na fotografie verkocht of verhuurd zijn. Uit regelmatige gesprekken met opdrachtgevers blijkt dat men soms wel 15% meer bezichtigingen heeft sinds men 'overgestapt' is qua fotograaf. Terwijl de kwaliteit van de personen die komen bezichtigen is gestegen. Met als belangrijkste resultaat dat er beduidend vaker en sneller een biedingsprocedure op gang komt en met goed resultaat wordt afgesloten.

Daarbij geven makelaars aan zelden meer kijkers in woningen te krijgen die een geheel andere voorstelling van het pand hebben en teleurgesteld vertrekken. Waardoor men niet iedere keer opnieuw verspilde uren besteed aan bezichtigingen zonder resultaten. Klanten / opdrachtgevers die niet iedere keer opnieuw geconfronteerd worden met het 'kijk-klaar' maken van de woning zonder enig resultaat na deze inspaningen.

Daarom ook worden de klanten van de opdrachtgevende makelaardijen vóór het fotomoment van de panden door mij geadviseerd middels een uitgebreide PDF vol tips. Wordt de woning op locatie verder met oog voor detail gestileerd op basis van ter plaatse beschikbare materialen.

Staat een woning fotograferen synoniem met aandacht voor kleine details. Dat begint met kijken naar een pand zoals een geïnteresseerde kijker op internet dat doet. Daarom wordt er ook gemiddeld  een uur per woning aan fotografie besteed. Hierbij kunnen de uiteindelijke opdrachtgever, de huiseigenaar, en de makelaar in alle rust aanwezig zijn als dat gewenst is.

Door gebruik te maken van daglichtflitsers ontstaan natuurlijke plezierig kijkende foto's. Waarbij het flitslicht niet is terug te vinden op de gemaakte foto's. 

Nog dezelfde avond wordt de fotoserie digitaal aangeleverd bij de makelaardij.

In september 2017 mocht ik een livestream verzorgen bij Happix over Vastgoedfotografie: https://www.facebook.com/search/top/?q=happix%20-%20vind%20altijd%20de%20fotograaf%20die%20bij%20jou%20past