Hoogtefotografie geeft een andere indruk van een woning. Vaak wordt gedacht dat dit alleen bij vrijstaande panden het geval is. Maar juist ook bij 'rijtjeswoningen' of appartementen laat het de woning opvallen in het overzicht op Funda.

Hoogtefotografie is in Nederland aan strenge regels gebonden. Met een drone mag er bijna niets... Als professional moeten er bij het uitvoeren van een vlucht 3 personen verplicht aanwezig zijn. Iemand met een brevet kleine luchtvaart, iemand die op de uitkijk staat om de omgeving te scannen en de persoon die de camera bedient. Daarnaast moet een vlucht 6 weken tevoren zijn aangemeld en kan toestemming tot 2 uur tevoren zonder opgave van reden ingetrokken worden. Daarnaast zijn er beperkingen als hoogte (tot 80 meter) en niet boven bewoonde gebieden, vaarwegen of wegen. Overtreding kan ook achteraf tot sancties leiden die kunnen oplopen tot € 8000 kosten. Voor de maker, en desnoods voor de publicerende partij.

Wat wél mag zonder teveel beperkingen is gebruik maken van een hoogtestatief. Hiervoor gelden, met een hoogte tot 7 meter, géén beperkingen.