Nneka

Nneka

Nneka in het Paard van Troje, spetterend optreden met een einde om stil van te worden.... De bassist die tijdens het gehele optreden volledig buiten de spotlights bleef kwam na de toegift ín de spotlight. Met duidelijk zijn t-shirt wat hij die dag aan had in beeld: "Proud to be African".

Hevig geëmotioneerd sprak hij ons toe. Hoe bijzonder het was dat Nneka juist deze dag een optreden had in Den Haag. De dag dat Charles Taylor, de dictator die zoveel levens van naaste familieleden, vrienden en bekenden van de bandleden op zijn geweten had, aan kwam om in Den Haag berecht te worden.

Ineens voel je jezelf dan heel klein worden....

Daarom staat dit optreden in mijn geheugen gegrifd, stond deze afbeelding tot begin 2016 prominent op mijn visitekaartje. Staat deze foto nog steeds bovenaan in mijn portfolio van de concertfotografie. Muziek is emotie, verbroedering en zoveel meer!

Is dit dan mijn ultieme concertfoto? Nee! Hij is niet eens 100% scherp, maar het verhaal dat Nneka aan de wereld wil vertellen over de politieke en milieu problemen van landen als Nigeria, Ivoorkust enz. spat van het beeld af.